SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/004 | 5000 Szolnok, Bán utca 9.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

Iskolánk története

TörténetTörténet

Iskolai épületeink terveit 1969-ben fogadták el, majd az építkezés három szakaszban vette kezdetét az 1970 esztendő őszén. Az első lépcsőben az új négyszintes 14 tantermes iskolaépület tornateremmel. A második lépcsőben a vasipari tanműhely, míg a harmadik lépcsőben a diákotthon és egy nagy konyha, ebédlő és kiszolgáló műhelyek készültek el. 

Az ünnepélyes iskolaavatásra 1973. szeptember 1-jén került sor, ekkor vették birtokukba az akkori diákok a 605. sz. F. Bede László Ipari Szakmunkásképző Intézet-re elnevezett iskola épületét. Az iskola profiljába a vasipari, továbbá a villamos és műszerész szakmák tartoztak (hegesztő, kovács, autószerelő, központifűtés- és csőhálózat szerelő, víz- gázvezeték- és készülékszerelő, esztergályos, marós, dieselmozdony szerelő, építőgépszerelő, géplakatos, vasúti járműszerelő, karosszérialakatos, vas- és fémszerkezet-lakatos, szerszámkészítő, bádogos, erősáramú berendezésszerelő, villmosgépszerelő, háztartási gépszerelő, villamosjármű-szerelő, villanyszerelő elektronikai műszerész, gépjármű-villamossági műszerész, mechanikai műszerész, rádió- és televízió műszerész, átvitel és távírótechnikai műszerész).

Az idők folyamán szakképzés átalakulásával változott iskolánk neve, illetve képzési felépítése is. De mindig a műszaki szakmai képzés bázisának számított, illetve számít jelenleg is.

Az elmúlt néhány esztendőben jelentősen megszépült, megújult a főépület minden külső és belső eleme is.


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

5000 Szolnok, Bán utca 9.

Telefon: +3656341710

E-mail: baross@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/004

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000777


2024Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola