SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/004 | 5000 Szolnok, Bán utca 9.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Erasmus+ (Szolnoktól Nyugat-Európáig)

2022.október 8-án reggel 6-kor indult a nagy kaland. A szülők féltő aggódással, míg a diákok tele kíváncsisággal vágtak neki az előttük álló 3 hétnek.

Csodás helyeken haladva, kényelmesen utaztak, hiszen egy egész busz állt a csoport rendelkezésére és este megérkezve mindenki elfoglalta a nem túl tágas szálláshelyet is. De mint mondani szokták: sok jó ember kis helyen is elfér!  Az utazás alatti csodás időjárás azonban az első napon Milánóban esősre vátott, s így csak rövid sétát tehetek a környéken.

Az olasz szervező partner az EVOLVO kedden bemutatta a munkahelyet és tájékoztatta a program résztvevőit a feladatokról illetve a lehetőségekről.

Az IdeasFabLab tevékenységében meghatározó a hulladékok feldolgozása, többek között azt népszerűsítve, hogy hogyan lehet ezekből a kidobásra ítélt dolgokból valami új, használható terméket vagy akár művészeti alkotást előállítani.

A munkanapokat a hétvégi programok színesítették, amelyek során nagyon sok szép helyre jutottak el diákjaink! Az egyik ilyen kirándulás úticélja a Naviglio Grande volt, ahol Velencéhez hasonlóan szép látvány fogadta őket. Az első szervezett program a Leonardo Da Vinci Múzeum volt, amely egy kihagyhatatlan látnivaló, ha Milánóban járunk. Itt található a világ legnagyobb gyűjteménye a névadó reneszánsz festő, szobrász, mérnök és tudós rajzai alapján készült modellekből.

Nagy várakozással indultak el a Comói-tóhoz, amely októberi időjárás ellenére is gyönyörű látványt nyújtott.

A mindennapjaik részévé vált a Giuseppe Meazza Stadion, hiszen onnan indult a metró, amivel a munkahelyre eljuthattak. A munkahely kb. 1 órára volt tömegközlekedéssel a szállástól, de tanulóink hamar kiismerték magukat a városban és remekül helytálltak a tájékozódásban is.

A második szervezett program szabadtéri idegenvezetés volt Milánó belvárosában. Ekkor betekintést nyerhettek a Sforzesco kastélyba, amely a Milánói Hercegség idejéből származó műalkotásokat valamint ókeresztény tárgyakat és relikviákat mutat be.

A főtérre érve a Milánói dóm és a Vittorio Emanuel fogadta őket, amelyet minden alkalommal nagy csodálattal néztek meg. A dómban több helyszín tekinthető meg, amelyből néhány tanulóval a templomot és a tetőteraszt járták be az egyik alkalommal.

Az esetleges nehézségek ellenére a tanulók gördülékenyen vették az akadályokat, s így gyorsan eltelt a 3 hét. A visszajelzések alapján mindenki nagyon élvezte a kint töltött időt, a többség visszavágyódik Olaszországba.

A képes beszámoló az alábbi linken érhető el: https://szolnok-baross.www.intezmeny.edir.hu/hirek/szolnoktol-nyugat-europaig

 


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

5000 Szolnok, Bán utca 9.

Telefon: +3656341710

E-mail: baross@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/004

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000777


2024Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola