SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/004 | 5000 Szolnok, Bán utca 9.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 26.


Igazgatóság

    Kedvenc városom Szolnok vetélkedő

    2023-ban is megszervezte Szolnok önkormányzata és a Verseghy Ferenc Könyvtár a Kedvenc Városom Szolnok elnevezésű vetélkedőt. A verseny célja az volt, hogy a résztvevőket megismertesse Szolnok történelmével, kultikus személyiségeivel és kulturális értékeivel.

    Kedvenc városom Szolnok vetélkedő

    A városismereti verseny népszerűségét mutatja, hogy 21 csapat indult, a verseny döntőjébe az aktív 16 iskolából csak öt középiskolás csapat jutott be. Csapatunk a BarossOkosok néven versengett.

    A két online forduló idei különlegessége az volt, hogy a Verseghy Ferenc Könyvtár alkalmazásával, a 2Városfoglaló feladványaival 2 körben is személyesen kellett elindulniuk a fiataloknak a megoldásokért. Sem hideg, sem eső nem tántorította el csapatunkat az állomáshelyek felderítéséről.

    A kreatív feladat során készített csapatunk is értéktári felterjesztést, ami a járműjavító és a területén lévő víztorony volt. Dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója zsűritagként értékelte és méltatta az alaposan körbejárt, kifejtett munkát. https://www.youtube.com/watch?v=moXQ4xFe32Q

    A hétfői fináléban a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola csapata, a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola, a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekvárosi Úti Tagintézménye mérték össze tudásukat.

    Szifon-a diák közösségi tér, Kosárlabda a diákságot átszövő személyiséget formáló színterekkel, Dobókocka a játékosság jegyében a közösségi médiákon folytatott életről, Chat GPT , ha a fogaskerekek az agyban nem úgy forognak, és az Ezer-vonású diákarc, melynek agya maga az apple (egészségtudatosan csak egy alma) mely fej hajtincsein a diákság lehetőségei lógnak.

    A fej megvalósításában segítette csapatunkat a Digitális Alkotóműhely, ezúton is köszönjük!

    Média-beszámolók elérhetőségei:

    https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/11/helytorteneti-vetelkedon-mertek-ossze-tudasukat-a-szolnoki-fiatalok-videoval

    https://www.szolnoktv.hu/musorok/aktualis/aktualis-2023-11-27

    GALÉRIA

    Képek

    Kedvenc városom Szolnok_2.jpg
    Kedvenc városom Szolnok_8.JPG
    Kedvenc városom Szolnok_6.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Javítóvizsga

    Javítóvizsga

    Kedves Diákok! A tantárgyi javítóvizsga 2024. augusztus 26-án 8 órai kezdettel kerül megszervezésre. Kérünk mindenkit, hogy 7.30-ra érkezzen meg a földszinti aulába. Sok sikert kívánunk!

    2024. júl. 12.


    Igazgatóság

    Köszöntő a nyári szünetre

    Köszöntő a nyári szünetre

    Kedves Diákjaink! Főigazgató asszony illetve kancellár úr nyári szünetre szóló útravalóját olvashatjátok az alábbiakban.

    2024. jún. 14.


    Igazgatóság

    Centrum szintű Szakmai Diáknap

    Centrum szintű Szakmai Diáknap

    2024. április 24-én Centrum Szakmai Diáknapot tartottunk, amelynek keretein belül a diákjaink megismerhették más iskolák szakmáit is.

    2024. jún. 6.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Szolnoki Szakképzési Centrum


    Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

    5000 Szolnok, Bán utca 9.

    Telefon: +3656341710

    E-mail: baross@szolmusz.hu

    OM azonosító: 203056/004

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000777


    2024Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola