SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/004 | 5000 Szolnok, Bán utca 9.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 26.


Igazgatóság

  Kedvenc városom Szolnok vetélkedő

  2023-ban is megszervezte Szolnok önkormányzata és a Verseghy Ferenc Könyvtár a Kedvenc Városom Szolnok elnevezésű vetélkedőt. A verseny célja az volt, hogy a résztvevőket megismertesse Szolnok történelmével, kultikus személyiségeivel és kulturális értékeivel.

  Kedvenc városom Szolnok vetélkedő

  A városismereti verseny népszerűségét mutatja, hogy 21 csapat indult, a verseny döntőjébe az aktív 16 iskolából csak öt középiskolás csapat jutott be. Csapatunk a BarossOkosok néven versengett.

  A két online forduló idei különlegessége az volt, hogy a Verseghy Ferenc Könyvtár alkalmazásával, a 2Városfoglaló feladványaival 2 körben is személyesen kellett elindulniuk a fiataloknak a megoldásokért. Sem hideg, sem eső nem tántorította el csapatunkat az állomáshelyek felderítéséről.

  A kreatív feladat során készített csapatunk is értéktári felterjesztést, ami a járműjavító és a területén lévő víztorony volt. Dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója zsűritagként értékelte és méltatta az alaposan körbejárt, kifejtett munkát. https://www.youtube.com/watch?v=moXQ4xFe32Q

  A hétfői fináléban a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola csapata, a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola, a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekvárosi Úti Tagintézménye mérték össze tudásukat.

  Szifon-a diák közösségi tér, Kosárlabda a diákságot átszövő személyiséget formáló színterekkel, Dobókocka a játékosság jegyében a közösségi médiákon folytatott életről, Chat GPT , ha a fogaskerekek az agyban nem úgy forognak, és az Ezer-vonású diákarc, melynek agya maga az apple (egészségtudatosan csak egy alma) mely fej hajtincsein a diákság lehetőségei lógnak.

  A fej megvalósításában segítette csapatunkat a Digitális Alkotóműhely, ezúton is köszönjük!

  Média-beszámolók elérhetőségei:

  https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/11/helytorteneti-vetelkedon-mertek-ossze-tudasukat-a-szolnoki-fiatalok-videoval

  https://www.szolnoktv.hu/musorok/aktualis/aktualis-2023-11-27

  GALÉRIA

  Képek

  Kedvenc városom Szolnok_2.jpg
  Kedvenc városom Szolnok_8.JPG
  Kedvenc városom Szolnok_6.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kellemes Karácsonyi Ünnepket kívánunk!

  Kellemes Karácsonyi Ünnepket kívánunk!

  Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Ünnepi jókívánságunkat fogadják sok szeretettel!

  2023. dec. 24.


  Igazgatóság

  Tanműhelyi nyílt nap

  Tanműhelyi nyílt nap

  Tanműhelyi nyílt napot tartunk 2023.12.09-én.

  2023. nov. 29.


  Igazgatóság

  Versmondás a Barossban

  Versmondás a Barossban

  Versmondó verseny a könyvtárban 2023. november 23-án hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendeztük az iskolai versmondó versenyt a könyvtárban. Sajnos betegségek miatt a tervezettnél kevesebben tudták vállalni a szereplést, de köszönjük a vállalkozó tanulók megjelenését. A zsűri sorrendje: 1. Göblyös János (10. A), 2. Búcsús Barnabás (11. A), 3. Gyursánszky Martin László (9. C) előadása.

  2023. nov. 23.


  Igazgatóság


  Partnereink

  SZC logo

  Szolnoki Szakképzési Centrum


  Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

  5000 Szolnok, Bán utca 9.

  Telefon: +3656341710

  E-mail: baross@szolmusz.hu

  OM azonosító: 203056/004

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000777


  2024Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola